torstai 4. heinäkuuta 2013

Sea salt spray - suolasuihke DIY

Viimein, viimein sain toteutettua tämän pikku diy-projektin jota olen halunnu kokeilla jo vaikka kuinka pitkään!  Viime talven Mombasa-reissulla hiukset oli kokoajan karheat ja ihanasti laineilla ilman kosteuden ja suolaveden takia, ja halusin yrittää saavuttaa edes jotain sellaista myös täällä Suomen kamaralla.

Pinterestissä surffaillessa olen törmänny tosi moniin beach wave/salt spray -ohjeisiin ja tämä on niistä vähän sellanen sekotus. 
 Tarvitset siis: 
suihkepullon
2,5 dl lämmintä vettä
1 rkl suolaa
1 rkl kookosöljyä
1 rkl hiusgeeliä
Useimmissa ohjeissa netissä nämä määrät oli teelusikoita, mutta ite laitoin vähän vajaat ruokalusikalliset. Ens kerralla luultavasti laitan reilut ruokalusikalliset että spraysta tulee vähän tujumpaa, koska ainaki minun pitkään tukkaan se varmasti saa sitä olla. 
Ainesten yhdistäminen ei ole mikään sen kummempi operaatio, kaikki vaan kaadetaan yhteen kulhoon ja sekoitetaan. Kookosöljyä kannattaa lämmittää vaikka mikrossa sen verran, että se sulaa ja siten sekottuu helpommin veden kanssa. Lopuksi seos kaadetaan suppilon avulla suihkepulloon. Jos olet kuten minä etkä omista suppiloa, suppiloksi kääräisty paperiarkki ajaa saman asian :-D 


 Sitten vaan kirjotetaan kylkeen että "Ravistettava ennen käyttöä". No ei ole pakko, mutta muistatte vaan tehä niin. Sitten suihkutellaan hiuksiin ja rutistellaan samalla. Voilà! Voi myös olla että sitä pitää aina välillä lämmittää hitusen koska kookosöljy ei pysy nestemäisenä jäähtyessään.

Ei tällä tietenkään ihan samaan päästä ku tropiikissa, mutta kivasti tämä karhentaa liukkaita hiuksia ja tuo esille sitä hiuksen luontaista lainetta. Eikä pidä unohtaa sitä, miten ihanalta kookosöljy saa hiukset tuoksumaan! :) Nam!

5 kommenttia:

 1. siistiä! kokeilisin, jos jaksaisin... : D olet ihanan kokeileva ja seikkaileva ihminen <3

  VastaaPoista
 2. Siis tuuheuttaako suolasuihke vai mitä kun en oikein ole päässyt perille sen tarkotuksesta :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suolasuihketta voi käyttää myös tuuheutukseen, mutta en kyllä tiiä miten tämä DIY-versio toimii siinä tarkotuksessa! Tämä nyt lähinnä tekee hiusten pinnasta vähän karheamman ja laineikkaamman, samaan tapaan ku kävisit meressä uimassa :-) Kai suolasuihkeesta on hyötyä monessaki asiassa, esim jos hiukset on tosi liukkaat niin niihin voi suihkutella suolasuihketta että no helpommin käsiteltävissä.

   Poista
 3. Onko kookosöljy pakollinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mikään expertti en tässä asiassa ole, mutta ainaki sitä oli laitettu kaikkiin ohjeisiin mitä netistä löysin, eli kai sillä jotain merkitystä on :) Ite kyllä mietin, voisko sen korvata jollain juoksevammalla öljyllä koska tuo kookosöljy tosiaan jähmettyy melko nopeasti... Pitäis kokeilla!

   Poista